Cum răceşti rapid maşina după ce a stat în soare în doi pași. Metoda japoneză.
1. Deschideţi geamul uneia dintre portiere și închideți-o. 2. Mergeţi la cealaltă portieră (cu geamul închis) şi deschideţi-o şi închideţi-o de cinci ori.
În cele câteva zeci de secunde cât vă ia această operaţiune, temperatura scade enorm, ajungând la cea a aerului de afară.
Japonezii au făcut testul şi au reuşit să schimbe temperatura de 41 de grade din interior. La final, au fost 33 de grade.
Alte sfaturi utile pe timp de vară:
Pe cât se poate ar fi bine să parcați mașina într-un loc umbros atunci când este caniculă. Temperaturile ridicate pot afecta vopseara, tapițeria și alte accesorii de plastic din interior, dar și motorul.
Fiți foarte atenți la temperatura motorului. Asigurați-vă că nivelul de antigel este în limite normale. Antigelul nu are doar un punct scăzut de îngheț, ci și un punct de fierbere foarte sus.
De asemenea, foarte important este să schimbi uleiul atunci când are o vâscozitate prea mare, pentru a rezista la temperaturile foarte ridicate.
Este indicat să folosiți parasolarul pentru a proteja bordul. Puneți parasolare și pe geamurile laterale și lunetă. Tratați parbrizul cu NanoWet Protect® , care are proprietăți antistatice, antiinsecte și anticorozive.
De asemenea, în timpul caniculei pot apărea și la pneuri. De aceea, este foarte important să verificați presiunea în roți. Roțile care au o presiune mai mică față de cea recomandată intră în contact cu o suprafață mai mare a șoselei, forța de frecare este mai mare, deci și căldura este mai mare.