Stergatoarelor auto vor fi înlocuite de o tehnologie militara?

Actualizată în: 31 Dec. 2018

Celebrul producator de masini de curse anunta ca lucreaza la un proiect in urma caruia stergatoarele auto vor deveni istorie. Anuntul nu este un fake news, ci apare pe pagina cunoscutei publicatii Daily Mail din Marea Britanie. (http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2524001/McLaren-confirms-developing-new-wiper-free-windscreens.html)


Avioane de lupta echipate cu sistem ultrasonic

Tehnologia este preluata de la avioanele militare supersonice de lupta

McLaren proiecteaza o masina sport care utilizează un sistem adaptat de la avioanele militare pentru a mentine vizibilitatea soferului in conditii meteo nefavorabile, fara a fi nevoie de clasicele stergatoare auto.


Tehnologia utilizata se crede ca implica o unda sonora de inalta frecventa similara cu cea utilizata de dentisti pentru indepartarea placii din dintii pacientilor.Fabricantul super masinilor de curse a refuzat sa dezvaluie cum va funcționa sistemul deoarece spune ca rivalii acestuia pot fura ideea. Cu toate acestea, expertii sugereaza ca cel mai probabil pot folosi ultrasunete pentru a crea vibratii minuscule pe parbriz, vibratii care ar putea indeparta picaturile de ploaie, insecte si noroi.

Sistemul ar imbunatati vizibilitatea si va impiedica aparitia problemelor soferilor atunci cand lamelele stergatoarelor ingheata pe geam pe vreme rece.


Designer-ul sef al firmei din Woking, Frank Stephenson, a declarat pentru The Sunday Times ca sistemul este deja folosit de armata.


"A fost nevoie de mult efort pentru a desecretiza un astfel de produs provenit dintr-o sursa ca armata. La inceput ne-am intrebat de ce nu vedem stergatoare pe anumite aeronave atunci cand acestea vin la niveluri de inaltime mici, la aterizare, iar pe geamuri nu se depun picaturi de ploaie sau insecte zdrobite.


Ni s-a spus ca nu este o acoperire sau depunere pe suprafata (nanoceramica), ci este un sistem electronic de inalta frecventa care nu da gres niciodata si este activ in mod constant."Paul Wilcox, profesor de ultrasunete la facultatea de inginerie a Universității Bristol, a declarat pentru The Sunday Times: "Singurul mod evident de a face acest lucru este de a avea un traductor ultrasonic intr-un colt al parbrizului, si care acesta ar produce valuri sonice la aproximativ 30kHz. Orice atinge suprafata parbrizului ar putea sari.“


Nu stim cat o sa dureze pana sa apara asa ceva, dar pana la aparitia sistemului ultrasonic de la McLaren ai ocazia sa folosesti, cu aproape acelasi efect, NanoWet Protect®. Te asiguram ca o sa fi placut surprins de avantajele lui in tratamentele aplicate sticlei, in special parbrizelor auto, dar si altor suprafete din metal sau plastic.

Poti sa cumperi direct de pe Emag.ro (ai opțiune de plata ramburs) - Click aici

Sau direct de la noi pe site (dar nu ai optiune cu plata ramburs) - Click aici


Sevetelul NanoWet Protect aduce simplitate, rapiditate si eficienta in aplicarea unui tratament pe parbrizul auto ce iti poate salva chiar si viata#nanoceramica #nanowetprotect #protectieparbriz #solutiehidrofibica

CONTACT

NANOWET PROTECT SRL - ROMANIA

Strada 1 Decembrie 136 V2.4  |  077180 - Tunari |  Ilfov - ROMANIA

contact@nanowetprotect.com

dezabonare la un click          |             date în siguranță             |            fără spam

Poți plăti cu

Șervețelele NanoWet Protect sunt produse în Romania și conțin soluția nano ceramică Nano Ceramic Glass Treatment, importată din USA. Ambalajul special folosit la ambalaj este similar cu alte tipuri de șervețele cu utilizare diversă. 

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Pinterest Social Icon
  • Instagram Social Icon

Produsele noastre le mai găsiți și in rețeaua partenerilor noștrii:

BENZINĂRIILE: ROMPETROL și GAZPROM

Spălătorii auto

Dreptul de marcă NanoWet Protect este înregistrat OSIM sub numărul 155041 / în temeiul Legii 84/1998 cu începere din 22.12.2017

NanoWetProtect.com Registred Domains  | 14455 N. Hayden Road Scottsdale | Arizona | United States 85260 | Tel+1.4806242599